2010. augusztus 23., hétfő

Négy film

Az utóbbi mondjuk egy hétben sikerült négy filmet látni. A szabadság fantomja, 9, Japanese story, Twilight - értékelhetőség és időrendi sorrendben ugyanaz.


A szabadság fantomja Luis Bunuel rendezésében - ez már régi tartozás volt, hát igen. Hogyan lesz a semmiből zseniális, hogy kapunk valami nagyon velőset szájbarágós okoskodás nélkül, vagy épp a semmit, nesze. Most már biztos el fogom olvasni az Utolsó leheletem c. Bunuel életírást.

Nagyon szép animációs film a 9. Az első perctől az utolsóig akció, izgalom, de maradtak a sztorival kapcsolatban jelentős tisztázatlan kérdések, amik kötözködésre adnának okot. És nem tetszettek meg a zsákfigurák, de megszerettem őket: elnagyolt megoldásnak tűnik.

Japanese Story: Mindenkinek, aki szereti az emberi kapcsolatokkal közelről foglalkozó filmeket. Túl érzékenyek azért legyenek óvatosak, itt kiderül, meddig ér a szerelmes misztikum és mennyit ér mindebben az ember.

1 hatásos jelenetről tudok beszámolni az Alkonyatosdiban, az utolsó volt az. A Bella lány vámpírtámadása. Ezen kívül túlságosan kiszámítható, pedig csak 50 oldalt olvastam a könyvből (angolul). A mindenféle reklámok mellett feltűnik a filmben maga az írónő is pironkodva a bárban, ahová a lány az apjával kajálni jár. Stephenie Meyer nem lenne jó színész, persze nem is ez a dolga. Más kérdés, hogy akkor mit keres ott. Most egy szót visszatöröltem a jólneveltség kedvéért:)
És még annyit a filmről, hogy a sok kis nuni épp erről álmodik: egy rejtélyes, vonzó srác, csupa izgalom, de nem akar megdugni, még csókolni se igazán, csak néz, simiz és örökké veled akar élni. Srácok, ne kérdezzétek, miért vágynak erre a lánycik (nem mind), merő gender különbség. És ettől sikeres - szerintem - ez az egész.

2 megjegyzés:

  1. Twilight-ügyben ezt érdemes elolvasni:

    http://www.es.hu/index.php?view=doc;23834

    De ez is csak egy megközelítés. Túl sok energiát nem érdemes fektetni a dologba.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó! Kösz, hogy bekommentelted.
    Annyiban nem értek egyet a cikkíróval, hogy szerintem épp nem csak az erényes, de szorongó lányokat fogta meg a Twilight, szexfélelem sokkal több lányban/nőben van.

    VálaszTörlés